Nadenken over je oude dag, wanneer?

Inspiratie
3
minuten om te lezen
Annebet Overeem
Business Development

Ik hou me bezig met samenwerkingen bij Beep for Help en schrijf ook voor de website over overwegingen en tips voor thuis

Inhoudsopgave

Nadenken over je oude dag is niet iets waar je naar uitkijkt. De toekomst is ver of onvoorspelbaar. Toch kan het inspirerend zijn om nu daarover na te denken. Zo zorg je ervoor dat je zelf aan het roer blijft, ook later.

Wanneer begin je na te denken over je toekomst als seniore Nederlander? Is 50 het magische getal, of misschien als je 70 bent? De gedachte aan ouder worden is niet bepaald iets waar we naar uitkijken. We hopen immers allemaal zo lang mogelijk actief en onafhankelijk te blijven. Toch, met een beetje reflectie en planning, hoeft de toekomst niet persee een zorg te zijn.

80% heeft nog niets geregeld voor later

Het is een onthutsend feit dat bijna 80% van ons nog geen concrete stappen heeft ondernomen voor de latere jaren. Onze recente Mantelzorgmonitor, een onderzoek onder 1000 Nederlanders tussen de 50-65 jaar, onthulde dat een grote meerderheid zich zorgen maakt over de toekomst, waarbij  60% hoopt in hun huidige woning te kunnen blijven. De tijd om na te denken over je toekomstige zelf en leefomstandigheden is nu aangebroken.

Wat als je niets doet?

Door af te wachten loop je het risico dat je levensomstandigheden later bepaald worden door factoren van buitenaf. Dus, waarom niet even stilstaan bij wat jouw wensen precies zijn? En proberen niet te piekeren, maar te denken aan concrete acties en oplossingen.

Stop met piekeren, en visualiseer.

Een uiterst nuttige manier om je toekomst voor te stellen is via visualisatie Trek een uurtje uit om echt na te denken over hoe je leven eruit kan zien.  Waar woon je? Hoe beweeg je je door je huis? Wat doe je op een doorsnee dag, zijn er mensen die er voor je zijn, hoe doe je je dagelijkse huishouden? Dit proces kan zowel verhelderend als stimulerend zijn, en laat je zien wat je mist of waar je iets voor moet regelen.

Wees niet bang om hulp te vragen

Wees niet bang om om hulp te vragen. Vaak zijn de mensen die willen ondersteunen dichterbij dan je denkt - je familie, vrienden, huisarts, de gemeente of mensen in de buurt. Samen over je toekomst praten en kijken wat je nu al concreet kunt doen helpt.

Vandaag is de beste dag om te beginnen

Weet dat het niet te laat is om stappen te zetten naar de toekomst die jij wenst. Of onafhankelijkheid, samen zijn of persoonlijke groei nu jouw drijfveer is, handel ernaar, en zet die deuren naar die toekomst open 🧡.

Beep for Help staat paraat

Weet ook dat Beep for Help paraat staat om je thuis te helpen. Of je nu samen wil opruimen, ontspullen of gewoon wat extra handen zoekt voor alledaagse taken, wij zijn er voor je. Leeftijd speelt geen rol. Iedereen heeft soms een helpende hand nodig. Hulp vragen is volkomen normaal en een belangrijke stap naar een zorgeloze toekomst. Waar kunnen we jou mee helpen? Klik hier om makkelijk te boeken.