Zes vragen aan Olga

Ervaringen
3
minuten om te lezen
Annebet Overeem
Business Development

Ik hou me bezig met samenwerkingen bij Beep for Help en schrijf ook voor de website over overwegingen en tips voor thuis

Inhoudsopgave

Beep for Help is nieuwsgierig naar de mens achter de hulpaanvrager. We leren graag van de ervaringen van onze klanten. Annebet, onze Beep Reporter, gaat elke maand in gesprek en komt in zes vragen tot de kern.

Wie bent u, wilt u wat meer vertellen over uzelf? ‘Ik ben Olga. Ik ben 75 jaar. Ik ben altijd verpleegkundige geweest op de eerste hulp. Vanaf mijn 18e tot mijn 61e heel veel gelopen, in de verpleging. En nu kan ik dus eigenlijk niet meer lopen. Ik ben heel slecht ter been, ik kan ook bijna niet meer bij de deur komen als er wordt aangebeld.  Dat verbaast me echt ten zeerste. Hoe het leven gaat, dat verwacht je gewoon niet. Ik kon altijd doen wat ik wilde.’

Hoe heeft u Beep for Help gevonden? ‘Mijn oude huishoudelijke hulp ging met pensioen en ik had geen hulp meer. Gelukkig wist mijn onderbuurvrouw van Beep for Help. Die had het weer van haar zoon gehoord. Het was zo moeilijk zonder hulp dus ik ben echt heel blij met jullie.’

Wat vond u van de ervaring met Beep for Help? Weet dat u alles mag zeggen, van goed tot slecht, we leren er graag van. ‘Mijn ervaring, ik kan niet anders zeggen, is fantastisch. Dat is echt een eerlijk antwoord. Ik ben er ontzettend blij mee. Een vaste dag in de week komt Beep for Help en ik weet altijd wie er komt, dat vind ik heel fijn. Ik kan niet goed bukken, en ik weet, ik vraag veel, maar het wordt altijd fantastisch opgelost. Als er wat op de grond valt, dan vind ik het eigenlijk erg om te vragen of ze het kunnen oppakken. Maar dat doen ze gewoon. Ik ben altijd gewend geweest om alles zelf te doen. Maar het is fijn dat ze me helpen.’

Hebt u alles binnen bereik om fijn thuis te kunnen wonen? ‘Ja, ik heb veel mensen aan huis, de kapper, pedicure en voor de rest alles voorhanden. Beep for Help komt nu 2 of 3 x per week. Soms langer, soms korter.  Alleen kan ik dus niet naar buiten. Dat is wel echt heel vervelend.’

Als u alles zou mogen wensen qua hulp in huis,  zou u dan iets te wensen hebben? ‘Ik heb een antieke kast en daar kwak ik alles gewoon in. Die zouden we eens kunnen opruimen.’

Heeft u een bepaalde levenswijsheid die u wilt delen met uw mede Amsterdammers of de wereld? ‘O, wat een moeilijke vraag! Ik zou het echt niet weten.’ Ook al weet Olga even niet wat ze wil meegeven, ik ben echt onder de indruk van dit mooie mens. Onder haar bescheidenheid schuilt een grote veerkracht.  Ik stel me voor dat als je vroeger op de eerste hulp terecht kwam en Olga ontfermde zich over jou, dan zou je je echt gesteund voelen.  Dankjewel Olga, en wij zijn blij je een beetje terug te steunen, met liefde en tijd.  Ben je geïnspireerd door het verhaal van Olga en wil je Beep for Help eens uitproberen? Je boekt direct betrouwbare niet-medische hulp thuis via de app of website. Boek je afspraak hier.