Hulp vragen aan familie: de voor- en nadelen

Inspiratie
3
minuten om te lezen
Annebet Overeem
Business Development

Ik hou me bezig met samenwerkingen bij Beep for Help en schrijf ook voor de website over overwegingen en tips voor thuis

Inhoudsopgave

Hulp vragen aan je familie is goud , maar niet altijd een oplossing. Ze zijn er niet altijd als je het nodig hebt, of de taak is wat te zwaar. Herkenbaar? Hulp inschakelen van een partij zoals Beep for Help kan een oplossing zijn.

Hulp vragen aan familie: de voor- en nadelen

Kun je niet alles meer zelf in je huishouden? Geen probleem, want we hebben allemaal weleens hulp nodig.  In deze blog lees je over hulp vragen aan familie en waarom dat zo fijn is, maar ook wat de nadelen ervan zijn. Hoe zorg je ervoor dat je meer tijd hebt voor ontspanning, maar dat je ook je huishouden op orde houdt?

De voordelen van hulp vragen aan familie: 

Vertrouwd gezelschap: Jouw familieleden kennen je door en door. De hulp voelt vertrouwd en je hoeft niet alles uit te leggen wat je nodig hebt. 

Geen kosten: Vaak zijn familieleden bereid om je kosteloos een handje te helpen, waardoor je bespaart op uitgaven die je anders had moeten doen.

Hulp met liefde: Zoals jij de ander helpt met het een, helpt de ander jou met wat zij kunnen. Je hebt elkaar nodig en dat is een fijn gevoel.

Mogelijke nadelen aan hulp vragen aan familie:

Naast die fijne voordelen zijn er ook nadelen. 

Niet altijd beschikbaar:  je familie heeft een eigen leven, werk of verplichtingen, waardoor hun beschikbaarheid beperkt  is, of net niet goed uitkomt met jouw planning.

Niet van meerdere markten thuis: Hoewel familie met alle goede intenties helpt, kunnen zij misschien niet alle dingen die je nodig hebt of hebben ze een andere opvatting over de taak. 

Sommige taken zijn te zwaar: Misschien zijn je familieleden ook niet meer zo vief als eerst of zien ze er tegenop.

Emotionele lading, misschien zelfs schuldgevoel: In elke familie spelen emoties een rol of kunnen spanningen opspelen, juist ook bij hulp vragen en geven.

Minder tijd voor ontspanning door de praktische hulp:

Jullie schaarse tijd gaat op aan praktische dingen zoals schoonmaken of boodschappen doen. Een goed gesprek of samen leuke dingen doen komt in de knel door de hulp.

Al met al kun je het best lastig vinden om hulp van je familie in te schakelen. Dat is helemaal niet gek. Ook als hulpgever kun je er best tegenop zien om hulp te geven. Wij snappen dat en hopen van harte dat jullie er samen goed uit komen en elkaar kunnen ondersteunen. Weet ook dat hulp vragen aan bijvoorbeeld Beep for Help een optie is.

De voordelen van Beep for Help inschakelen

Altijd Beschikbaar: Zonder wachtlijsten en met een grote pool aan Superhelpers biedt Beep for Help snelle en flexibele hulp, afgestemd op jouw planning.

Hulp van vele markten thuis:  Onze Superhelpers zijn ervaren in hun werk en kunnen je met van alles helpen.

Transparante kosten: Met duidelijke, vaste tarieven weet je vooraf precies wat de hulp je gaat kosten, zonder verborgen kosten of verrassingen achteraf.

Keuzevrijheid: Je schakelt Beep for Help in wanneer jij het wil. Je zit niet vast aan doorlopende kosten. Je blijft zo aan het roer.

Meer tijd voor ontspanning: Doordat we de praktische zaken oppakken, heb je meer tijd voor ontspanning met je naasten.

Een frisse blik: Superhelpers kunnen een frisse blik hebben op je hulpaanvraag en denken met je mee.

Betrouwbaarheid: Door een interne training bij Beep for Help en VOG-screening van elke Superhelper is veiligheid en betrouwbaarheid gegarandeerd. Een veilig gevoel.

Beep for Help past naadloos in de moderne behoefte aan flexibiliteit en eigen regie. Terwijl familie onvervangbaar is als het gaat om emotionele steun en gezelschap, biedt Beep for Help een praktisch en betrouwbaar alternatief voor iedereen die hun familie niet wil of kan vragen. Door te kiezen voor Beep for Help, hou jij de regie en kun je je richten op wat jij belangrijk vindt.